سخن از بزرگمردیست که شیعیان تا ابدِ روزگار وامدار اویند؛ محدثی کم نظیر که با تفقه در احادیث، یادگارانی همچون «من لایحضره الفقیه»، «عیون اخبار الرضا»، «امالی»، «اعتقادات»، «علل الشرایع» و ..(دیگر کتب) از فراسوی قرن ها به جای گذاشته است.سالها پیش بنیاد صدوق در شهر یزد به ریاست حجه الاسلام و المسلمین شیخ محمّد علی صدوقی رحمه اللّه علیه کنگره ای شکوهمند در بزرگداشت مقام علمی و تکریم رئیس المحدثین امامیه شیخ صدوق ابن بابویه قمی رازی برگزار نمود. و از جمله برکات این کنگره، پیشنهاد تحقیق و احیای همگی آثار شیخ صدوق توسط علامه فقید استاد محمّد رضا حکیمی بود. و اراده پروردگار بر این بود تا این مسوولیت خطیر را موسسه فرهنگی شمس الضحی بر عهده بگیرد ( سال ۱۳۷۹ ).پس با پشتیبانی و حمایت مرحوم معغفور صدوقی تحقیق همه آثار علمی شیخ صدوق ـ بجز بزرگترین و مهمترین اثر وی که من لایحضره الفقیه است ـ به فرجام رسید و اندکی پیش از فوت ایشان در 11 تیر 1390 مصادف با سالروز شهادت پدر بزرگوارش آیه اللّه شیخ محمّد صدوقی در 11 تیر 1361 به جناب ایشان تقدیم شد.
حدود ۴/۵ سال بعد نیز . تحقیق کتاب سترگ من لایحضره الفقیه در 5 جلد بزرگ به سامان رسیده ، و به این ترتیب دفتر تصحیح و تحقیق مجموعه آثار شیخ صدوق بسته گردید.
لازم به ذکر است که در تحقیق کتاب فقیه که مبتنی بر ده نسخه کهن از نسخه های عهد پیشا صفوی از سده های 5 تا 7 هجری و نیز نسخه هایی که به تصحیح بزرگانی چون مولی عبداللّه شوشتری، شیخ زین الدین صاحب معالم، مولی نعمه اللّه عمیدی شاگرد شیخ بهائی، شیخ یوسف بحرانی بوده، اختلافات نسخه به تفصیل درج گردیده و نیز از چاپ پیشین کتاب که به اهتمام مرحوم استاد علی اکبر غفاری بوده و وی نیز از چهارده نسخه ارزنده استفاده کرده، بهره برده شده است.
همچنین در انتهای هر جلد، شروح عبارات دشوار و توضیحاتی که در تعیین اختلاف نسخ موثر بوده اند با استفاده از تعالیق بزرگانی مانند علامه محمّد تقی مجلسی اوّل، فرزندشان علامه محمّد باقر مجلسی، فیض کاشانی، ملّا مراد تفریشی، سلطان العلماء مرعشی، میرزا ابوالحسن شعرانی و مرحوم غفاری آمده است.
جلد پنجم این مجموعه اختصاص به فهرستهای فنی چهار جلد متن کتاب می باشد.
مراحل پایانی تدوین و انتشار این مجموعه تحت نظر فرزند گرانقدرشان جناب حاج شیخ محمد صدوقی و خانه فرهنگ صدوق انجام شد و در نهایت با همیاری انتشارات دلیل ما به زیور طبع آراسته گردید.
دوره کتاب موسوعه شیخ صدوق (ره) روز 26 بهمن ماه 1401 و همزمان با افتتاحیه نمایشگاه کتاب دین، با حضور رییس محترم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم آیت الله حسینی بوشهری، استاندار قم و سایر شخصیت ها حوزوی و فرهنگی رونمایی گردید.